808 poze   138804 vizite
Albume
De stiut   boli vita de vie   daunatori la vita de vie   sfaturiVITA-DE-VIE ALBA DE MASA   Afuz-Ali   Astrahan   Attila   Chasselas d Ore   Favorit   Frumoasa de Murighiol   Helikon   Italia   Matilde   Muscat de Alexandria   Muscat de Polonia   Muscat Kozma Pal   Muscat Ottonel   Muscatto Giallo   Palatina   Perla de Csaba   Pizzutello Bianco   Regina   Regina Viilor   Sublima Seedles   Terez   Timpuriu de Cluj   VictoriaVITA-DE-VIE DE MASA FARA SAMBURI   Argentina   Belgrad   Centennial Bianca   Crimson Seedles   Fara nume de la Rosafruct_Mecita   Grossa Bianca Precoce   Jupiter   Kismis Moldavski   Matilde seedles   Perllete   Sugraone   Sultanina alba   VenusVITA-DE-VIE NEAGRA DE MASA   Alphonse Lavallee   Black Magic   Cardinal   Cetatuia   Coarna Neagra      butasi anul 1   Esther   Michelle Palieri   Moldova   Muscat d Adda   Muscat de Hamburg   Napoca   Napoleon   Nero   Somesan   Suvenir   Tamina   TransilvaniaVITA-DE-VIE ROSE DE MASA   Anita   Chasselas Rose   Dunawska Lazur   Lidi   Rizomat   Sasla Rosu   SplendidVV- SAURON   Alb de Suruceni   Arcadia   Black Rose   Codreanca   Flame Seedless   Ialovenskii Ustoicivii   Kuban   Livia   Lora   Mecita   Monukka   Muscat Iantarnai   Novii Padaroc Zaporojiu   Original   Padaroc Zaporojiu   Pamiaty negrulea   Pesnea Muscat   Prezentabil   Prima   Red Globe   Rezistent de Ialoveni   Ruby Seedless   Sport 2   Talisman   Velika   Vostorg

membru din 8 ianuarie 2011

Black Magic

Este un soi de masa de vigoare medie, foarte productiv, cu bob de forma elipsoidala. Are struguri mari, cu boabe mari. Pentru proprietatile sale comerciale si pentru timpurietate este un soi preferat de consumatori.
Parerea mea personala, este ca e unul din cele mai bune soiuri. Rezista pe butuc mai bine de o luna si e f bun la gust.
black magic_8aug-2010
black magic_8aug-2010
black magic_8 aug
black magic_8 aug
black magic_mijloc de aug
black magic_mijloc de aug
black magik
black magik
black magic_31iul
black magic_31iul
1 mai
1 mai
44
44
9 iul
9 iul
20 iul
20 iul
52
52
50
50
51
51

Comentarii album • 25
ghitacristina 20 ianuarie 2019  
Multumesc!!
Raportează
ghitacristina 10 ianuarie 2019  
Avand (scuze)
Raportează
ghitacristina 10 ianuarie 2019  
nd in vedere ca provine din soiul Moldova, este rezistent la filoxera? Putem inmulti prin butasi?
Raportează
maryanne 20 ianuarie 2019  
Eu am.inmultit, creste f bine, are vreo 6 ani si nu da semne ca ar fi ceva in neregula.
Raportează
cris1981 25 ianuarie 2019  
Si eu am doi butuci de Perla de Csaba obtinuti tot prin butosire , cred ca au vreo 10 ani , nici pe ai mei nu-i simt sa aiba ceva ... sa fie intr-un ceas bun !

Ce as dori sa va intreb ,,Codreanca s-ar preta oare sa mearga pe bolta ?
Am comandat doi butasi , unul merge din start la spalier pentru-ca are locul asigurat , celalalt l-as pune sa se intinda pe bolta alaturi de Moldova si Nero .
Butasii astia ultimii i-am pus primavara trecuta si deja au prin peste 3 metri ,sunt urcati pe bolta un metru si ceva .
Felicitari pentru pasiunea de care dati dovada , un An Nou asa cum v-il doriti !
Raportează
maryanne 25 ianuarie 2019  
Sigur ca merge. Multumesc pt aprecieri un an nou cu spor în toate sa avem!
Raportează
MihaelaNita 11 ianuarie 2014  
Buna dimineata.Doamna draga,v-as ruga sa-mi spuneti si mie de unde ati cumparat butasii de vita(vad ca aveti numai soiuri bune de masa),caci vreau sa cumpar si eu vreo 15-20,ca sa fac o bolta si nu stiu de unde sa-i cumpar in asa fel incat sa nu am surprize neplacute...Am gasit multe oferte,dar am auzit ca cei de la Ciumbrud nu au material saditor de calitate...Ma puteti ajuta,va rog?
Raportează
maryanne 12 ianuarie 2014  
i-am cumparat de la mai multe firme. Pot sa-ti mai zic ca de la toate firmele am avut surprize. Nu pot sa zic ca cei de la Ciumbrud nu au material saditor de calitate singurul inconvenient e ca nu trimit prin posta, parerea mea.
Raportează
zlatcoflorici 1 februarie 2013  
Mai sunt denumiti si codreanca, stiu ca sunt timpurii,dar mai exact la ce data se coc?si cum sunt la gust?
Raportează
maryanne 1 februarie 2013  
scrie sub poza data , sunt f f buni
Raportează
christian 13 iulie 2012  
Buna Maryanne,
a inceput sa se coaca black magic?
la mine da!
Raportează
maryanne 13 iulie 2012  
da, a inceput si la mine.
Raportează
ovidiuhd 4 martie 2012  
Multumesc de lamurire, deci am comandat black magic. Astept sa imi ajunga comanda. Sper ca nu o sa vina in aprilie.
Raportează
ovidiuhd 15 februarie 2012  
sub black magic ai poze cu cardinal, care este alt soi, iar la atlasplants este unul care se numeste cardinal black magic
Raportează
marynush 20 februarie 2012  
vezi diferenta intre black magic si cardinal.
Raportează
maryanne 15 februarie 2012  
e acelasi Black Magic in tote pozele. Cardinal are boabe rotunde de culoare roz. E adevarat, la atlasplants ei zic ca e alt soi de Cardinal dar ii zice Black magic. Eu am etichetele la cei la atlasplants de cand i-am cumparat. O sa le fac poze sa vezi.
Raportează
ovidiuhd 14 februarie 2012  
poate stii sa ma lamuresti: am comandat la Atlasplants cardinal black magic,dar vad la tine ca sunt doua soiuri diferite, oare ce o sa primesc?
Raportează
maryanne 14 februarie 2012  
de la atlasplants ii am si eu, unde vezi doua soiuri diferite? lamureste-ma.
Raportează
sylvia 29 octombrie 2011  
maryanne! felicitari! mai ales ca ai facut un album unicat! cu struguri, care cred ca plac tuturor!
Raportează
marynush 29 octombrie 2011  
multumesc Silvia! chiar as, oare cui nu-i plac strugurii?
Raportează
profirboss 22 iunie 2011  
Interesant comentariul lui inicolae.Dar trebuie sa ti dai seama cum fructifica el mai bine,la taierea scurta sau pe coarde de rod cu 8-12 ochi.La anul am sa incerc la mine sa las(dar inca nu am doua cordoane)pe un cordon cepi iar pe celalalt un cep si o coarda de rod de 4-8 ochi.Am observat la Victoria,terez fructifica f.bine pe coarde de rod.
Raportează
maryanne 22 iunie 2011  
asa e, majoritatea strugurilor de masa fructifica bine pe coarde lungi. Anul viitor voi lasa doua coarde lungi , adica guyot. Asta e singurul butuc asa prost format ,dar e superincarcat.
Raportează
inicolae 20 mai 2011  
Se vede ca ai pasiune pentru vita de vie. Imi permit sa fac niste comentarii legate de fotografiile "1 mai" si "44". Lasand la o parte faptul ca nu recunosc tipul de taiere pe care l-ai aplicat, s-ar incadra la "Guyot cu brate inlocuite periodic" dar la tipul acesta se foloseste sistemul mixt de taiere (verigi de rod) si nu sistem scurt de taiere (cepi de rod) asa cum vad in fotografie. Parerea mea ... din cate vad vita din fotografie a intrat in anul 4 (sper sa nu ma insel)... ai lasat incarcatura prea mare, din cat am putut sa numar sunt cel putin 16 cepi cei mai multi avand 3 ochi (16*3=48 ochi/butuc) ceea ce pentru mine este mult chiar si pentru un soi de masa cu vigoare mare aflat in plina productie. Sfat pentru anul urmator incearca la lasi cepi doar de 2 ochi, pe butuc sa fie maxim 16-18 cepi (cate 8-9 cepi pe fiecare cordon) si sa legi cordoanele de sirma.
Raportează
maryanne 20 mai 2011  
adevarul e ca nici mie nu imi place cum arata , dar nu am gasit nicaieri ce forma de taiere se preteaza la acest soi si am pornit asa si am vazut ca merge am continuat, dar la primavara voi incerca taierea Guyot. Esta anul 5. Mersi pt sfat !
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.