808 poze   139064 vizite
Albume
De stiut   boli vita de vie   daunatori la vita de vie   sfaturiVITA-DE-VIE ALBA DE MASA   Afuz-Ali   Astrahan   Attila   Chasselas d Ore   Favorit   Frumoasa de Murighiol   Helikon   Italia   Matilde   Muscat de Alexandria   Muscat de Polonia   Muscat Kozma Pal   Muscat Ottonel   Muscatto Giallo   Palatina   Perla de Csaba   Pizzutello Bianco   Regina   Regina Viilor   Sublima Seedles   Terez   Timpuriu de Cluj   VictoriaVITA-DE-VIE DE MASA FARA SAMBURI   Argentina   Belgrad   Centennial Bianca   Crimson Seedles   Fara nume de la Rosafruct_Mecita   Grossa Bianca Precoce   Jupiter   Kismis Moldavski   Matilde seedles   Perllete   Sugraone   Sultanina alba   VenusVITA-DE-VIE NEAGRA DE MASA   Alphonse Lavallee   Black Magic   Cardinal   Cetatuia   Coarna Neagra      butasi anul 1   Esther   Michelle Palieri   Moldova   Muscat d Adda   Muscat de Hamburg   Napoca   Napoleon   Nero   Somesan   Suvenir   Tamina   TransilvaniaVITA-DE-VIE ROSE DE MASA   Anita   Chasselas Rose   Dunawska Lazur   Lidi   Rizomat   Sasla Rosu   SplendidVV- SAURON   Alb de Suruceni   Arcadia   Black Rose   Codreanca   Flame Seedless   Ialovenskii Ustoicivii   Kuban   Livia   Lora   Mecita   Monukka   Muscat Iantarnai   Novii Padaroc Zaporojiu   Original   Padaroc Zaporojiu   Pamiaty negrulea   Pesnea Muscat   Prezentabil   Prima   Red Globe   Rezistent de Ialoveni   Ruby Seedless   Sport 2   Talisman   Velika   Vostorg

membru din 8 ianuarie 2011

daunatori la vita de vie

Cei mai periculosi daunatori ai vitei de vie sunt acarienii si moliile strugurilor, dar mai sunt si altii. Pentru aceastea se folosesc insecticide acaricide o data cu tratamentele pt boli criptogamice.
POZELE NU-MI APARTIN.
verso frunza_paianjeni eriop
verso frunza_paianjeni eriop
atac puternic
atac puternic
paianjen  Eriophies
paianjen Eriophies
detaliu atac puternic_paianjen E
detaliu atac puternic_paianjen E
pupa molie
pupa molie
atac puternic paianjen Eriophies
atac puternic paianjen Eriophies
inflorescenta cu atac de molie
inflorescenta cu atac de molie
paduche testos
paduche testos
filoxera
filoxera
atac filoxera
atac filoxera

Comentarii album • 9
anonim
sorina 7 mai 2012  
Cu ce sa le stropesc si cum le protejez.Asta iarna le-am acoperit cu resturi vegetale pt ca erau mici si am intors corzile in pamant.Eu stropesc prin gradina cu zeama bordeleza(rosiile)si eventual un inscticid cand sunt prea multi paduchi.Sa dau si pe vie?Scuze de intrebari prostesti,dar n-am mai facut niciodata asa cevaSa stii ca am ales soiurile consultand pagina ta.As mai pune dar nu mai am loc in gradina:)
Raportează
anonim
Sorina 5 mai 2012  
Pe ,,marea mea plantatie" am asa:Lidi,Estera,Nero,Palatina,Helikon,Alphons Lavallee(cate una din fiecare:))si mai am din aia de bolta,nu stiu cum se numeste,neagra,parfumata,se coace prin septembrie si fac vin din ea.Trebuie sa-ti mai spun ca locuiesc in Alba Iulia iar clima de aici nu se prea potriveste cu via pt ca pe la sfarsitul verii vine ceata dinspre Mures si se fac noptile reci.Am ales soiuri timpurii tocmai din acest motiv.Te rog sa-mi spui cu ce sa le stropesc si de unde pot afla cum se taie.Acum sunt mici de un an-doi(cele de masa)dar va trebui sa le si tund.Iarna trebuie protejate cumva?L-am vazut pe Dinescu la tv si spunea ceva de stropit via cu fiertura de urzici si alte buruieni,stii ceva de asta?Multumesc
Raportează
maryanne 6 mai 2012  
ai soiuri bune, le am si eu pe toate. Alphonse L e mai tarziu . Din toate astea Helikon, palatina si Alphonse L trebuie totusi stropite mai des. Celelalte sunt mai rezistente. Lidi poti sa nu-l stropesti deloc. Despre taiere gasesti pe google informatii sau in carti de specialitate. Oricum , in zona ta trebuie taiere joasa si neaparat protejare iarna . Despre fiertura de urzici, sincer, sunt sceptica si nici nu vreau sa incerc pt ca nu vreau sa-mi compromit via. Odata boala instalata , nu mai da inapoi.
Raportează
anonim
Sorina 4 mai 2012  
Buna,
Am si eu cativa butuci de vie in gradina,soiuri de masa,si te rog sa-mi spui daca trebuie neaparat stropiti cu diverse chimicale.Nu exista si mijloace ecologice de combatere a daunatorilor?Este prima oara cand ma ocup de asa ceva,nu stiu nimic depre taieri si tratamente(am stat toata viata la bloc),dar as vrea sa produc in gradina mea,struguri pt consum propriu...
Raportează
maryanne 5 mai 2012  
exact pe ideea asta am pornit si eu. Depinde ce soiuri sunt. Dar, marea majoritate a soiurilor de masa treb stropiti, altfel degeaba i-ai plantat. Spune-mi ce soiuri ai si te sfatuiesc atat cat ma pricep eu. Eu am Lidi care se poate cultiva fara stropire si mai sunt cateva rezistente, dar eu le stropesc macar o data inainte de inflorit si o data dupa inflorit.
Raportează
inicolae 6 iunie 2011  
Pune si cotarul (Peribathodes rhomboidaria) aici si vezi ca am mai facut niste fotografii cu larva de molie (Lobesia botrana).


P.S. esti aceasi persoana care are pagina asta maryanne.sunphoto.ro ?
Raportează
maryanne 7 iunie 2011  
da, eu sunt.
Raportează
inicolae 20 mai 2011  
Este de apreciat faptul ca ai precizat faptul ca fotografiile nu iti apartin.
Raportează
maryanne 20 mai 2011  
:))))))
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.