Vostorg – soi de masă cu rezistenţă mărită la boli şi îngheţ. Perioada de coacere este foarte timpurie (110 – 120 zile, cu 3-5 zile mai tîrziu decît soiul Jemciug Saba). Strugurii la Vostorg sunt conici, masa medie este de 530 gr, unii din ei atingînd pînă la 2 kg, cu dinsitate moderată. Bobiţele sunt mari, de 6-7 gr, puţin ovale, albe, cu un bronz din partea solară, cu un gust plăcut, cu un conţinut înalt de zahăr. Pulpa este crocantă, cu un gust armonios, coaja bobiţei are densitate moderată, bună de mîncat. Procentul de acumulare de zahăr este înalt – 19-26%, aciditatea de 5-9 gr./l. Maturarea lăstarilor este bună. Lăstari de rod 65-85%, numărul de struguri la un lăstar 1,4-1,7. Recolta medie a soiului Vostorg este de 120 centnere la ha. Încărcarea pe o tufă este de 35-45 de ochiuri în cazul tăierii lăstarilor de rod la 6-10 ochiuri. Productivitatea ochilor la baza lăstarilor este înaltă, deaceea se poate de tăiat şi scurt, la 2-4 ochiuri. Înrădăcinarea butaşilor este satisfăcătoare. Caracteristica acestui soi – capacitatea strugurilor de a se păstra pe tufă în decurs de 1-1,5 luni fără pierderea calităţilor sale gustative şi de aspect comercial. Este transportabil. Rezistent la ger (-25°С), la miliu şi mucegaiul cenuşiu.
Vostorg – soi de masă cu perioada de coacere foarte timpurie (110 – 120 zile, fără pierderea calităţilor sale gustative şi de aspect comercial. Rezistent la ger (-25°С)
Buna ziua, va rog mult, daca se poate 2-3 butasi din soiurile Vostorg, Talisman, Prezentabil, Lora si Padorac Zaporogiu. V-am lasat adresa pe privat. Multumesc mult !
cred ca este un soi din care se poate face si vin fara probleme din datele expuse de dv care sunt foarte interesante , s-au strecurat cateva greseli 120 centnere si in ultimul rand miliu si mucegaiul cenusiu cred ca era altceva aici
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.